Vestfyns Petanque Klub blev grundlagt i 1986. Før denne tid holdt en lille flok spillere til på en fabriks parkeringsplads i Strib.
En lektor fra Middelfart Gymnasium blev optaget i gruppen og blev så begejstret for dette "FRANKOFILE" spil, at det skulle indføres på gymnasiet. Der blev lavet 4 baner på skolens areal, under skygge af nogle træer. Her oplevede klubben nogle opgangs år og arealet blev for lille. Man flyttede derefter til det nuværende areal på Færøvej.
Her kunne man låne fodboldklubbens grusbaner i sommer halvåret,
da der også skulle spilles fodbold, kunne man ikke etablere faste baner, så det blev fodbold trille baner. Efter nogle år fik klubben en pavilion på ca. 32 m2. Det var en af de første klubber på Fyn der fik tag over hovedet. Dette klubhus står stadig, om end noget skrøbeligt.
I 2012 fik vi besked fra kommunen om, at vi skulle væk fra banerne, der skulle gøres plads til en kunststofbane, så fodboldklubben kunne spille næsten hele året rundt.
Vi ledte med lys og lygte efter et egnet sted, der ikke lå for langt væk fra det nuværende, men forgæves.
Lykkeligvis, for klubben, viste det sig, at undergrunden ikke er egnet til et sådan projekt og vi har nu fået arealet udelukkende til petanque. HURRA.

Klubben har nu lavet permanente baner med flere slags underlag og fast kuglestop hele vejen rundt.
Det næste der skal ske, er at vi gerne skulle få et funktionelt klubhus med en stor terrasse vendt ud mod banerne.